Waller
Location
San Francisco, CA

Status
Completed

Size
915 square feet

2018

Completed at Red Dot Studio
This interior remodel of the second-floor of a 1900s Victorian home in the Lower Haight district of San Francisco sought to create a more open, unified floor plan for a young couple and their newborn. The organization reorients the kitchen, dining, and living area into an open plan, enabling greater circulation and taking advantage of southern exposure to bring light deeper into the living space. Given the modest interior footprint, an unused attic was re-developed into a “flex space” for use as a yoga studio, playroom, or office. A new electric ladder in the kitchen provides easy access to the attic, where sizable new skylights flood the space with natural light.
Proposed 2nd floor
Existing 2nd floor